
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 litr |
1 litr |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
2 stonky |
2 stonky |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Celer dáme vařit do vývaru a vaříme doměkka, pak rozmixujeme , přidáme nakrájené žampiony , dochutíme solí , pepřem a krátce povaříme, přidáme smetanu. Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a petrželkou.
Makronutrienty
48%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 206 kJ | 689 kJ |
Kalorická hodnota | 49,2 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,28 g
1,15 g |
14,3 g
3,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,428 SVJ | 1,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,19 g
1,78 g |
10,7 g
5,95 g |
Bílkoviny | 1,5 g | 5,02 g |
Sůl | 4 g | 13,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů