
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 litr |
1 litr |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
2 stonky |
2 stonky |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Celer dáme vařit do vývaru a vaříme doměkka, pak rozmixujeme , přidáme nakrájené žampiony , dochutíme solí , pepřem a krátce povaříme, přidáme smetanu. Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a petrželkou.
Makronutrienty
40%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 327 kJ | 1 095 kJ |
Kalorická hodnota | 78,2 kcal | 262 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,26 g
1,27 g |
17,6 g
4,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,526 SVJ | 1,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,87 g
2,14 g |
19,7 g
7,16 g |
Bílkoviny | 1,97 g | 6,6 g |
Sůl | 4,67 g | 15,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů