Už vás nudí nízkosacharidové (low carb) knedlíky z mikrovlnky? Nebo jí vůbec nemáte? Tak jsem trochu experimentovala a vznikl recept na celerové vídeňské knedlíky z ricotty a tvarohu. Ke guláši je to příloha jako stvořená.
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
najemno nastrouhat 200 g |
200 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vymícháme těsto, necháme půl hodiny odpočinout - musí být hutné, případně dolaďte lněnou moukou nebo vlákninou. Je tam více druhů mouk a pojiva, určitě by šlo nějakou složku nahradit.
-
Navlhčenýma rukama tvořte knedlíky - já jich udělala 12.
Vařila jsem na páře 10-15 minut.
Makronutrienty
23%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 669 kJ | 439 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,91 g
1,35 g |
3,87 g
0,887 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,591 SVJ | 0,387 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,41 g
3,71 g |
6,16 g
2,43 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 7,13 g |
Sůl | 0,351 g | 0,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů