Celerové hranolky, sýr na pánev a zelenina - LC
Tato úprava celeru mi chutná mnohem víc, než když jsou hranolky pečené v troubě.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
olivový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
-
CELEROVÉ HRANOLKY - celer jsem nakrájela na hranolky, které jsem krátce povařila v osolené vodě, asi tak 5 minut. Pak jsem vodu scedila, hranolky trochu osušila a vložila na pánev na rozehřátý olej. Ještě jsem je podle chuti trochu dosolila. Usmažila jsem je dozlatova a pak nechala okapat na papírových utěrkách.
-
SÝR - podle návodu se má péct na suché pánvi, ale já přidávám trošku olivového oleje, pak je ta kůrka krásně křupavá. ZELENINA - polníček, rukola, okurka, cherry rajčátka, slunečnicová semínka, zakápnuto avokádovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů