Vydatné lowcarb jídlo, tedy vhodné i pro diabetiky.
Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Hranolky | |
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
Ještě | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso naklepeme, osolíme a opepříme. Celerové hranolky osolíme a vše dáme do zapékací misky, kterou vytřeme olejem. Pečeme na 180 st.asi 35 minut, během pečení vše obrátíme.
Ke konci pečení na chvilku přidáme mozarellu .
Podáváme s volským okem a salátem.
Makronutrienty
14%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 581 kJ | 2 972 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 710 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,45 g
0,72 g |
17,7 g
3,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,345 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,1 g
3,24 g |
41,4 g
16,6 g |
Bílkoviny | 12,9 g | 65,7 g |
Sůl | 0,771 g | 3,94 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů