Celerová pomazánka (a la krabí)
Oblíbená pomazánka "a la krab" čili "falešný humr".
- 10m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
rostlinná alternativa majonézy, sojanéza | 30 g |
kořenicí směs na ryby | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Celer, mrkev a případně i trochu vegan sýru (nejlépe Veganline) nebo tofu nastrouháme na jemném struhadle, smícháme se sojanézou, kořením na ryby, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a podáváme na vece či rohlíku ozdobené plátkem citronu nebo ledového salátu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů