Celerová placka s mozzarelou a kuřecím masem
Docela rychlý lowcarb oběd či večeře, moc dobrý a zdravý. Děkujeme Božence Vaculkové za recept :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 125 g |
mozzarella | 125 g |
sůl | 1 lžička |
česnek stroužky | 2 kusy |
vajíčka | 3 kusy |
kuřecí prsa | 1 kus |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
rajčata | 2 kusy |
paprika bílá | 2 kusy |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
sýr gouda | 50 g |
Postup přípravy
-
Nastrouhat 125g syrového celeru, 125g vody zbavené mozzarely, sůl, česnek, 3 vejce - vše smíchat. Rozetřít na pečícím papíru, péct na 180°C dozlatova asi 20minut.
-
Na cibulce osmahnout kuřecí prso, přidat 2 rajčata, 2 papriky, okořeníme, nakonec posypat sýrem. Směs rozdělíme na placky a můžeme (a nemusíme) ještě dát zapéct chvilinku do trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů