Celerová "KŘENOVKA" - LC

Oli

Celerová "KŘENOVKA" - LC

Výborné lowcarb jídlo, zkuste!

Děkujeme Věře Kolenaté za recept :)

Postup přípravy

  1. Do 2dl vývaru z uzeného masa jsem dala vařit 140g očištěného celeru. Vařila jsem 30 minut, prostě doměkka. Můžete vařit i v mírně osolené vodě.

    Vedle na pánvi jsem zatím na sádle opékala cibuli (pro ostatní stravníky, co měli k uzenému bramborovou kaší)

  2. Když byl celer měkký, převážnou část vývaru jsem odlila do hrnku a odložila na později, k celeru do kastrolku přišla lžíce osmažené cibule a smetana, tentokrát 10%, cca 60g.

    Celý obsah kastrolku jsem důkladně rozmixovala ponorným mixérem a vrátila na plotýnku, přivedla znovu k varu a ochutnávala jsem... Omáčka byla hustá, přidala jsem ještě trochu slitého vývaru, erythritol a citronovou šťávu, čerstvě mletý pepř, špetku soli a hlavně KŘEN! Žel, čerstvý nemám, takže ze skleničky.

  3. Závěrečné ochucení ať každý udělá podle vlastní chuti a zvyklostí :) Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte