Celeráky se sýrem - LC
Chutnají skoro jako bramboráky, tyto jsou báječnou nízkosacharidovou přílohou nebo hlavním jídlem. Doplníme čerstvou zeleninou :) Děkujeme Ruth Šormové za recept :)
- 30m
- 16 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 0,5 kusu |
sýr čedar, cheddar | 150 g |
vajíčka | 2 kusy |
sůl | 2 špetky |
česnek stroužky | 5 kusů |
majoránka sušená drhnutá | 2 špetky |
mandlová mouka | 2 lžíce |
vepřové sádlo | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
16 kusů: nastrouhat půlku celeru, kousek čedaru nebo jiného sýra, přidat 2 vejce, sůl, česnek, majoránku, 2 lžíce mandlové mouky. Nechat chvíli stát, vymačkat z těsta přebytečnou vodu, placky smažit na sádle nebo olivovém pomace oleji.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů