Celeráky se sýrem - LC

Chutnají skoro jako bramboráky, tyto jsou báječnou nízkosacharidovou přílohou nebo hlavním jídlem. Doplníme čerstvou zeleninou :) Děkujeme Ruth Šormové za recept :)

Celeráky se sýrem - LC

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
celer 0,5 kusu
sýr čedar, cheddar 150 g
vajíčka 2 kusy
sůl 2 špetky
česnek stroužky 5 kusů
majoránka sušená drhnutá 2 špetky
mandlová mouka 2 lžíce
vepřové sádlo 4 lžíce

Postup přípravy

  1. 16 kusů: nastrouhat půlku celeru, kousek čedaru nebo jiného sýra, přidat 2 vejce, sůl, česnek, majoránku, 2 lžíce mandlové mouky. Nechat chvíli stát, vymačkat z těsta přebytečnou vodu, placky smažit na sádle nebo olivovém pomace oleji.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů