Caprese
Svěží letní svačinka. Pokud přidáte kousek kvalitního pečiva a zvětšíte trochu porci, může se jednat i o lehkou večeři.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella, měkký sýr | 100 g |
rajčata | 100 g |
bazalka čerstvá | 10 lístků |
olivový olej | 1 lžička |
ocet balsamikový | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky a poskládáme na talíř. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a basamikovým octem. Navrch pak ještě dáme lístky bazalky
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů