Svěží letní svačinka. Pokud přidáte kousek kvalitního pečiva a zvětšíte trochu porci, může se jednat i o lehkou večeři.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
10 lístků |
10 lístků |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky a poskládáme na talíř. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a basamikovým octem. Navrch pak ještě dáme lístky bazalky
Makronutrienty
12%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 722 kJ | 1 535 kJ |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 367 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,35 g
2,08 g |
7,12 g
4,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,335 SVJ | 0,712 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
6,55 g |
27,6 g
13,9 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 23,2 g |
Sůl | 0,909 g | 1,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů