- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu.
Na pánvi orestujeme na olivovém oleji osoleného a opepřeného candáta. Když je orestovaný z obou stran, přidáme mraženou zeleninu (měla jsem směs s hráškem, mrkví a květákem), přiklopíme poklicí a necháme 10 minut dusit.
Poté odebereme candáta na talíř a do pánve k zelenině vmícháme uvařenou pohanku. A máme hotovo.
Makronutrienty
53%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 580 kJ | 958 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 229 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,3 g
1,26 g |
28,5 g
2,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,73 SVJ | 2,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,24 g
0,488 g |
5,35 g
0,806 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 19,6 g |
Sůl | 0,136 g | 0,225 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů