Candát s bylinkovým chřestem a tzatziky
Lehký lowcarb oběd či večeře. Další nápady všeho druhu naleznete: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
candát obecný | 150 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chřest bílý | 150 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
sůl | 2 špetky |
okurka | 0,5 kusu |
bílý jogurt smetanový | 2 lžíce |
česnek stroužky | 1 kus |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 snítka |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety očistíme od kosti, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s máslem zprudka osmahneme dozlatova.
-
Chřest si oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, přidáme máslo a bylinky a chvíli povaříme.
-
Okurku nastrouháme a slijeme šťávu, přidáme zbytek ingrediencí a pořádně promícháme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů