Candát je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb.
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Candát | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Rybu osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
Na suché teflonové pánvi pečeme po každé straně 3-4 minuty tak dlouho, až maso zbělá a ztratí průhlednost. Servírujeme s bramborovou kaší nebo s chlebem.
Makronutrienty
5%
91%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 362 kJ | 12,7 kJ |
Kalorická hodnota | 86,6 kcal | 3,03 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,99 g
0 g |
0,035 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,099 SVJ | 0,003 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,865 g
0 g |
0,03 g
0 g |
Bílkoviny | 18,5 g | 0,648 g |
Sůl | 0,852 g | 0,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů