Candát filet s černou čočkou, kukuřicí a salátem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Candát filet s černou čočkou, kukuřicí a salátem

Naše nejlepší ryba, s čočkou skvělý, nutričně bohatá oběd.

Postup přípravy

  1. Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát.

  2. Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená. Přecedíme.

    Saláty omyjeme a naservírujeme na talíř. Vedle salátů navrstvíme kukuřici a čočku. Část můžeme nasypat na salát.

  3. Grilovací pánev potřeme kapkou oleje a rozpálíme ji na nejvyšší teplotu. Candáta nejprve zprudka opečeme po obou stranách, potom zmírníme teplotu a pozvolna dopékáme zase po obou stranách.

    Servírujeme se salátem, kukuřicí a vařenou belugou, jako velmi lehké jídlo. Výborně se k této úpravě hodí i bramborová kaše.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte