Naše nejlepší ryba, s čočkou skvělý, nutričně bohatá oběd.
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
200 g |
200 g |
30 g |
30 g |
40 g |
40 g |
50 g |
50 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát.
-
Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená. Přecedíme.
Saláty omyjeme a naservírujeme na talíř. Vedle salátů navrstvíme kukuřici a čočku. Část můžeme nasypat na salát.
-
Grilovací pánev potřeme kapkou oleje a rozpálíme ji na nejvyšší teplotu. Candáta nejprve zprudka opečeme po obou stranách, potom zmírníme teplotu a pozvolna dopékáme zase po obou stranách.
Servírujeme se salátem, kukuřicí a vařenou belugou, jako velmi lehké jídlo. Výborně se k této úpravě hodí i bramborová kaše.
Makronutrienty
35%
61%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 393 kJ | 479 kJ |
Kalorická hodnota | 93,9 kcal | 114 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,27 g
0,746 g |
10,1 g
0,909 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,827 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,782 g
0,034 g |
0,953 g
0,041 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 17,5 g |
Sůl | 0,486 g | 0,593 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů