Caesar salát

Adéla Kábelová

Caesar salát

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
kuřecí prsa 1 kus
majonéza 0,5 lžíce
sýr parmazánového typu 20 g
česnek 2 stroužky
citrón 1 kus
citrónová kůra 1 lžíce
sardelová pasta 1 lžička
hořčice dijonská 1 lžička
olivový olej 1 lžička
římský salát 0,5 kusu

Postup přípravy

  1. Kuřecí prso si nejprve na pár hodin naložím do olivového oleje, pepře, soli, trochy citrónové šťávy a prolisovaného česneku. Poté jej dám na cca 20-30 minut do horkovzdušné fritézy. Na dresing smíchám majonézu, citrónovou šťávu (cca půlku citronu), sardelovou pastu, hořčici, prolisovaný stroužek česneku a najemno nastrouhaný parmazán, sůl a pepř. Já jsem si ještě do jídla přidala krutony z kváskového chleba. Ten nakrájím na kostičky, přidám sušenou papriku, pepř, sušený česnek, trochu olivového oleje a dám do horkovzdušné fritézy dokud není chléb křupavý.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů