Burrito bowl

Adéla Kábelová

Nízkosacharidový recept, který se dá snadno obměňovat podle chuti a toho, co zrovna máme v lednici.

Burrito bowl

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák mražený 300 g
hovězí mleté maso 350 g
avokádo 40 g
máslo přepuštěné, ghí 10 g
cibulka jarní, sečka 5 g
červená paprika 60 g
cibule červená 25 g
rajčata cherry 50 g
kukuřice mražená 40 g
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 150 g
limetka 0,5 kusu
koriandr čerstvý nať 1 hrst
paprika čili pálivá 1 špetka
rajský protlak 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve si na pánev dáme rozehřát ghí, ke kterému přidáme mleté hovězí maso a koření dle chuti. k tomu přidáme lžící rajčatového protlaku a restujeme. Na jinou pánev dáme květákovou rýži (měla jsem mraženou) a restujeme dokud není hotová. Pokud je třeba, tak přidáme trochu vody. Osolíme a přidáme zelenou část jarní cibulky. Na mojí verzi salsy si nakrájíme na drobnější kostičky červenou papriku, chilli papričku dle chuti, červenou cibuli a rajčata - osolíme, opepříme, přidáme koriandr, sůl a šťávu z limety. Mraženou kukuřici dáme do cedníku a propláchneme horkou vodou do změknutí. Fazole z konzervy propláchneme vodou, abychom je zbavili nálevu. Avokádo nakrájíme na kostičky. Vše pak hezky naskládáme na talíř, můžeme dozdobit koriandrem nebo jarní cibulkou. Můžeme přidat také sýr, zakysanou smetanu nebo guacamole.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů