Burrito bowl
Nízkosacharidový recept, který se dá snadno obměňovat podle chuti a toho, co zrovna máme v lednici.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák mražený | 300 g |
hovězí mleté maso | 350 g |
avokádo | 40 g |
máslo přepuštěné, ghí | 10 g |
cibulka jarní, sečka | 5 g |
červená paprika | 60 g |
cibule červená | 25 g |
rajčata cherry | 50 g |
kukuřice mražená | 40 g |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované | 150 g |
limetka | 0,5 kusu |
koriandr čerstvý nať | 1 hrst |
paprika čili pálivá | 1 špetka |
rajský protlak | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si na pánev dáme rozehřát ghí, ke kterému přidáme mleté hovězí maso a koření dle chuti. k tomu přidáme lžící rajčatového protlaku a restujeme. Na jinou pánev dáme květákovou rýži (měla jsem mraženou) a restujeme dokud není hotová. Pokud je třeba, tak přidáme trochu vody. Osolíme a přidáme zelenou část jarní cibulky. Na mojí verzi salsy si nakrájíme na drobnější kostičky červenou papriku, chilli papričku dle chuti, červenou cibuli a rajčata - osolíme, opepříme, přidáme koriandr, sůl a šťávu z limety. Mraženou kukuřici dáme do cedníku a propláchneme horkou vodou do změknutí. Fazole z konzervy propláchneme vodou, abychom je zbavili nálevu. Avokádo nakrájíme na kostičky. Vše pak hezky naskládáme na talíř, můžeme dozdobit koriandrem nebo jarní cibulkou. Můžeme přidat také sýr, zakysanou smetanu nebo guacamole.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů