Burger s bylinkovým hovězím masem, tatarkou a blue cheese omáčkou

Modemalist

Burger s bylinkovým hovězím masem, tatarkou a blue cheese omáčkou

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
hovězí mleté maso 500 g
strouhanka kukuřičná 1 lžíce
oregano, dobromysl sušená 1 špetka
paprika sladká mletá 1 špetka
pepř 1 g
mléko polotučné 1,5% tuku 1 lžíce
hořčice dijonská 1 lžička
vejce slepičí střední, m 1 kus
sůl 1 špetka
olej řepkový 100 ml
mléko polotučné 1,5% tuku 50 ml
řepkový olej 100 ml
sůl 1 špetka
cukr moučka 1 g
hořčice plnotučná 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
zakysaná smetana 200 g
sýr s modrou plísní, niva 100 g
tatarská omáčka 10 g

Postup přípravy

  1. Maso dejte do velké mísy a promíchejte se strouhankou, kořením a mlékem. Vejce prošlehejte s hořčicí, přidejte k masu a lehce promíchejte. Ze směsi vytvořte 5 burgerů, uprostřed každého lehce vytvarujte důlek a nechte minimálně 30 minut odpočinout v lednici. Před podáváním potřete každý burger olejem a lehce osolte a opepřete (druhou stranu jsem udělala až při otáčení burgeru). Na pánvi rozehřejte trošku oleje (nemusí ani být) a burger opékejte 3 minuty – otočte a okořeňte a opékejte dalších 5 minut.

  2. Do vyšší nádoby nalijte mléko a olej – pomocí tyčového mixéru opatrně mixujte do zhoustnutí. Pokud chcete tatarku hustější, přilévejte postupně olej - přitom mixujte. Okořeňte solí, cukrem a hořčicí. Nakonec okyselte citronovou šťávou

  3. Smetanu smíchejte s nivou a tatarkou. Dle chuti můžete ještě okořenit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů