Burger naháč s batátovými hranolkami
Oblíbený burger bez pečiva, čili lowcarb, čili zdravý! Další nápady můžete sledovat i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 150 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli mleté - kajenský pepř | 1 špetka |
slanina anglická | 40 g |
sýr eidam 30%, plátky | 20 g |
směs listových salátů | 1 hrst |
rajčata | 1 kus |
cibule červená | 0,5 kusu |
batáty, sladké brambory | 150 g |
olivový olej | 1 lžička |
kořenicí směs italské koření | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bílý jogurt smetanový | 70 g |
majonéza | 1 lžička |
omáčka tabasco | 0,3 lžičky |
cibule červená | 0,5 kusu |
nakládané kyselé okurky | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso okořeníme a vytvoříme placku, opečeme na pánvi z jedné strany, otočíme a dáme navrch rozpustit sýr, slaninu opečeme dokřupava.
-
Batát nakrájíme na hranolky, okořeníme a promícháme s olivovým olejem. Dáme na pečící papír a pečeme dozlatova.
-
Okurku a cibulku si nakrájíme najemno,vše smícháme a dochutíme dip dle vlastních představ.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů