Oblíbený burger v low carb verzi. :)
- 15m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Burger | |
---|---|
500 g |
500 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
nejlépe čerstvě mletého barevného pepře 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Hranolky | |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Vše v misce jsem důkladně promíchala rukou a utvořila jsem koule. Z tohoto množství jsem měla čtyři.
Hodně jsem rozpálila suchou pánev. Potom jsem teplotu snížila na střední, přidala lžičku sádla a vložila masové koule, které jsem zmáčkla na placku. Můžete obracečkou, já jsem si pomohla hrnkem. Smažila jsem z obou stran.
-
Celer jsem nakrájela na hranolky. V pánvi jsem rozpálila olej, přidala hranolky, sůl a usmažila. Poté jsem je nechala vykapat v misce s papírovými utěrkami.
Na talíři ještě mám cibuli na kolečka osmaženou na troše olivového oleje, salát Little Gem, cherry rajčátka, papriky a okurku jak čerstvou, tak sterilovanou.
Makronutrienty
23%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 585 kJ | 1 844 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 441 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,59 g
0,91 g |
17,6 g
2,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,559 SVJ | 1,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,38 g
4,04 g |
29,6 g
12,7 g |
Bílkoviny | 8,99 g | 28,4 g |
Sůl | 0,61 g | 1,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů