BULKY ZE ZÁKYSU - LC
Pečivo je nízkosacharidové, moc dobré a s pomazánkou skvělá snídaně či večeře.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
zákys, zakysaný nápoj | 200 ml |
mandlová mouka | 100 g |
len, lněné semínko mleté | 100 g |
máslo čerstvé | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
len, lněné semínko | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Zákys nejprve smícháme s rozpuštěným máslem. Poté postupně vmícháme zbylé ingredience. Tvoříme bulky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky (já použila lněné). Pečeme na 180° zhruba 25 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů