Ideální nízkosacharidové cukroví pro ty, kdo nestíhají péct :)
www.instagram.com/anetschneiderova
- 15m
- 15 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
220 g |
220 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílek vyšleháte se špetkou soli do tuhého sněhu. Přidáte najemno rozdrcené ořechy a skořici případně sladidlo a lžičkou pokládáte na plech vyloženým pečicím papírem. Pečete na 150 stupňů cca 10 minut. Poté necháte vychladnout. Doufám, že bude chutnat.
Makronutrienty
18%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 431 kJ | 422 kJ |
Kalorická hodnota | 581 kcal | 101 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15 g
2,64 g |
2,6 g
0,459 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,5 SVJ | 0,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
53,6 g
5,64 g |
9,31 g
0,98 g |
Bílkoviny | 14,7 g | 2,56 g |
Sůl | 0,466 g | 0,081 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů