Bulgurový salát s cizrnou a rukolou
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Fitness recepty
- Obědy a večeře
- Rostlinný původ
- Saláty
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
bulgur uvařený | 150 g |
cizrna, sterilovaná | 120 g |
rajčata cherry | 150 g |
rukola | 20 g |
Ume ocet | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rostlinná alternativa majonézy, sojanéza | 60 g |
Postup přípravy
-
Rukolu nakrájíme na měnší kousky (cca 3cm). Cherry rajčátka rozřízneme na polovic. V míse smícháme všechny suroviny dohromady, sojanézu přidáme naposled. Případně dochutíme. Podáváme s pečivem. Skvělá a rychlá večeře či odpolední svačinka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů