BŮČKOVÝ COP PEČENÝ S BRAMBORAMI V SÁČKU

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

BŮČKOVÝ COP PEČENÝ S BRAMBORAMI V SÁČKU

Oběd, který milují všichni! Kuba, stejně jako většina dětí, nemá rád špek a "tlusté" maso. Když o něm ale neví, zbaští všechno bez problémů. A pak taky v případě, že je to "tlusté" tak pěkně vypečené, že už vlastně ani "tlusté" není. Takže když vypadá bůček takhle, baští, až se mu dělají boule za ušima.

Postup přípravy

  1. Bůček nařežeme na cca 2,5-3cm silné plátky, podélně prořízneme na tři prameny, které zapleteme jako vánočku a konec zajistíme párátkem nebo kouskem provázku. Okořeníme dle chuti (já dala drcený kmín, mletý černý pepř, trochu uzené mleté papriky a trochu soli), pokapeme olejem a důkladně vše vetřeme do masa. Můžeme ihned péct, ale já nechávám přes noc rozležet v ledničce.

  2. Brambory: oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pečícího sáčku, osolíme, lehce posypeme drceným kmínem a na ně naskládáme připravené bůčkové copy. Uložíme do pekáčku, sáček uzavřeme, několikrát propíchneme jehlou a pečeme asi 1 a půl hodinky na 180 stupňů.

    Tento způsob přípravy má tu výhodu, že maso nemusíme podlévat, v sáčku si uchová veškerou šťávu.

  3. Mrkev očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Na másle dozlatova osmažíme cibulku, vsypeme mrkev a zarestujeme, přisypeme cukr, kari koření, kmín, mletý pepř a sůl, zalijeme vodou tak, aby byla mrkev ne zcela ponořená a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou do poloměkka.

  4. Fazole překrájíme, vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme do poloměkka. Poté scedíme, zchladíme ve studené vodě a opět slijeme.

    Když je mrkev téměř měkká, vsypeme k ní do hrnce vařené fazolky, dochutíme solí, pepřem, Vegetou a bylinkami (používám např. provensálské).

    Dle potřeby tekutinu zredukujeme. Prostě odklopíme pokličku, přidáme plotně na výkonu a neopomeneme míchat, a to do té doby než se nám zdá množství tekutiny přijatelné. Poté zahustíme hotovou jíškou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte