Bůčková pomazánka
Když peču maso, přidávám k němu občas i kus bůčku. Tak to dělala moje babička a věděla proč - upéct více mas dohromady prostě přidá na chuti. A je z něj jedna z nejlepších pomazánek co znám. Tadá - bůčková pomazánka. Zasytí, chutná a je vynikající na topinky. Recept na pomazánku z bůčku je jednoznačně jedním z našich pomazánkových favoritů.
- 10m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřový bok, bůček | 400 g |
hořčice hrubozrnná | 1 lžíce |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
nakládané kyselé okurky | 2 kusy |
cibule červená | 0,5 kusu |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibulku a okurku nakrájím nebo rozsekám ve food procesoru na jemno.
-
Bůček si vybírám libovější:) Z upečeného masa bůček vyndám a nechám ho zchladnout. Nakrájím na několik velkých kostek a dám do food-procesoru. Přidám lžičku sojové omáčky, lžičku hrubozrnné kvalitní hořčice, pepř a sůl podle chuti. Vše dohromady rozsekám na jemno. Mezitím nakrájím na jemno pažitku a vmíchám do vzniklé směsi. Pomazánka je výborná směs na topinky, s česnekem... mňam:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů