Bůčková pomazánka

Jídelní plán

Když peču maso, přidávám k němu občas i kus bůčku. Tak to dělala moje babička a věděla proč - upéct více mas dohromady prostě přidá na chuti. A je z něj jedna z nejlepších pomazánek co znám. Tadá - bůčková pomazánka. Zasytí, chutná a je vynikající na topinky. Recept na pomazánku z bůčku je jednoznačně jedním z našich pomazánkových favoritů.

Bůčková pomazánka

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřový bok, bůček 400 g
hořčice hrubozrnná 1 lžíce
pažitka nať čerstvá 1 hrst
nakládané kyselé okurky 2 kusy
cibule červená 0,5 kusu
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Cibulku a okurku nakrájím nebo rozsekám ve food procesoru na jemno.

  2. Bůček si vybírám libovější:) Z upečeného masa bůček vyndám a nechám ho zchladnout. Nakrájím na několik velkých kostek a dám do food-procesoru. Přidám lžičku sojové omáčky, lžičku hrubozrnné kvalitní hořčice, pepř a sůl podle chuti. Vše dohromady rozsekám na jemno. Mezitím nakrájím na jemno pažitku a vmíchám do vzniklé směsi. Pomazánka je výborná směs na topinky, s česnekem... mňam:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů