Když peču maso, přidávám k němu občas i kus bůčku. Tak to dělala moje babička a věděla proč - upéct více mas dohromady prostě přidá na chuti. A je z něj jedna z nejlepších pomazánek co znám. Tadá - bůčková pomazánka. Zasytí, chutná a je vynikající na topinky. Recept na pomazánku z bůčku je jednoznačně jedním z našich pomazánkových favoritů.
- 10m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibulku a okurku nakrájím nebo rozsekám ve food procesoru na jemno.
-
Bůček si vybírám libovější:) Z upečeného masa bůček vyndám a nechám ho zchladnout. Nakrájím na několik velkých kostek a dám do food-procesoru. Přidám lžičku sojové omáčky, lžičku hrubozrnné kvalitní hořčice, pepř a sůl podle chuti. Vše dohromady rozsekám na jemno.
Mezitím nakrájím na jemno pažitku a vmíchám do vzniklé směsi.
Pomazánka je výborná směs na topinky, s česnekem... mňam:)
Makronutrienty
6%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 043 kJ | 1 019 kJ |
Kalorická hodnota | 249 kcal | 243 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,05 g
1,46 g |
2 g
1,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,205 SVJ | 0,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g
5,41 g |
22,5 g
5,28 g |
Bílkoviny | 9,22 g | 9,01 g |
Sůl | 0,702 g | 0,685 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů