Buchta z červené řepy
Se zakysanou smetanou chutná výborně :)
- 45m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Halloween
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kakaový prášek, holandské kakao | 3 lžíce |
xylitol | 2 lžíce |
voda | 100 ml |
vajíčka | 3 kusy |
sůl | 1 špetka |
xylitol | 2 lžičky |
soda jedlá | 1 lžička |
skořice mletá | 1 lžička |
červená řepa, předvařená | 200 g |
ořechy vlašské | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme kakaovou hmotu- do malého kastrůlku dáme asi 3-4 lžíce kakaa, 2-3 lžíce xylitolu a trochu vody-svaříme v hustou hmotu.
-
V hluboké míse si ušleháme 3 celá vejce , přidáme sůl, xylitol, lžičku jedlé sody, mletou skořici, najemno nastrouhanou uvařenou červenou řepu ( 2 bulvy ) , nasekané ořechy, ,kakaovou hmotu a vše promícháme a dáme do vymazané formy ,kterou vysypeme kokosem. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů