Stále častěji se objevují na stránkách o vaření takové ty důvěrně známé retro recepty na retro moučníky. Mezi ně dozajista patří i tzv. limonádová buchta. Pamatuju si, že do ní maminka používala tu klasickou žlutou limču a byla výborná. Několikrát už jsem tuhle buchtu s úspěchem upekla i svým miláčkům.
A dneska jsem měla chuť na nějakou tu rošťárnu, tak jsem si řekla, že když to funguje s limonádou, musí to fungovat i s pivem...
- 1h
- 24 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Poleva | |
2 sáčky punčové polevy od Dr.Oetkera (ve výprodeji byla za babku, tak jsem si řekla, že to "prubnu") 200 g |
200 g |
40 g |
40 g |
1 lžička |
1 lžička |
6 lžic |
6 lžic |
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem, přišleháme olej a pak už jen vařečkou vmícháme pivo a směs mouky, kakaa a prášku do pečiva. Důkladně promícháme a vlijeme na menší hluboký plech (já mám formu 32x22cm) a pečeme asi 30 minut na 170 stupňů.
-
Necháme zcela vychladnout a poté polijeme polevou a dozdobíme rozpuštěnou čokoládou, rozmíchanou s troškou "stoprocenťáku".
-
Poleva: Do misky vsypeme obsah obou sáčků, přidáme 6 lžic mléka a dohladka rozmícháme. Ihned nalijeme na moučník. Upozornění výrobce: Nepodmazáváme krémem ani marmeládou, poleva by neztuhla!!!
Makronutrienty
44%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 283 kJ | 1 345 kJ |
Kalorická hodnota | 546 kcal | 321 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,9 g
8,74 g |
22,9 g
5,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,89 SVJ | 2,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,9 g
6,33 g |
25,3 g
3,73 g |
Bílkoviny | 5,7 g | 3,36 g |
Sůl | 0,476 g | 0,281 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů