Buchta se švestkami a mákem

Jabli

Tahle je opravdu skvělá! :) Recept je na velký plech.

Buchta se švestkami a mákem

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 5 kusů
mouka pohanková hladká 2 hrnky
voda 0,5 hrnku
sezamové semínko světlé 5 lžic
mák mletý 1 hrnek
voda 1 hrnek
mouka pohanková 3 lžíce
cukr krystal 4 lžíce
tvaroh měkký polotučný 500 g
vajíčka 2 kusy
cukr moučka 4 lžíce
švestky 500 g

Postup přípravy

  1. Pět předem uvařených brambor oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme 2 hrnky pohankové mouky, půl hrnku vody a 5 lžic namletého sezamového semínka. Uhněteme vláčné těsto, které vtlačíme do olejem vymazaného a moukou vysypaného, nebo pečícím papírem vyloženého plechu.

  2. Dále si připravíme makovou náplň – hrnek máku najemno nameleme, nasypeme do hrnce a přidáme hrnek vody, 3 lžíce pohankové mouky a 4 lžíce cukru. Přivedeme k varu a krátce, do zhoustnutí, povaříme. Náplň natřeme na těsto a necháme lehce zchladnout a zaschnout.

  3. Na makovou náplň natřeme tvarohovou. Tu připravíme rozšlehání 500g tvarohu se dvěma vejci a čtyřmi lžícemi cukru. Povrch poklademe půlkami švestek (bud jich potřeba cca 15) a dáme na 40 minut péct. Ta nejlepší pohanková mouka je ta z Pohankového mlýna Šmajstrla www.smajstla.cz

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů