Buchta se švestkami a mákem
Tahle je opravdu skvělá! :) Recept je na velký plech.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 5 kusů |
mouka pohanková hladká | 2 hrnky |
voda | 0,5 hrnku |
sezamové semínko světlé | 5 lžic |
mák mletý | 1 hrnek |
voda | 1 hrnek |
mouka pohanková | 3 lžíce |
cukr krystal | 4 lžíce |
tvaroh měkký polotučný | 500 g |
vajíčka | 2 kusy |
cukr moučka | 4 lžíce |
švestky | 500 g |
Postup přípravy
-
Pět předem uvařených brambor oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme 2 hrnky pohankové mouky, půl hrnku vody a 5 lžic namletého sezamového semínka. Uhněteme vláčné těsto, které vtlačíme do olejem vymazaného a moukou vysypaného, nebo pečícím papírem vyloženého plechu.
-
Dále si připravíme makovou náplň – hrnek máku najemno nameleme, nasypeme do hrnce a přidáme hrnek vody, 3 lžíce pohankové mouky a 4 lžíce cukru. Přivedeme k varu a krátce, do zhoustnutí, povaříme. Náplň natřeme na těsto a necháme lehce zchladnout a zaschnout.
-
Na makovou náplň natřeme tvarohovou. Tu připravíme rozšlehání 500g tvarohu se dvěma vejci a čtyřmi lžícemi cukru. Povrch poklademe půlkami švestek (bud jich potřeba cca 15) a dáme na 40 minut péct. Ta nejlepší pohanková mouka je ta z Pohankového mlýna Šmajstrla www.smajstla.cz
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů