- 35m
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
0,75 hrnku |
0,75 hrnku |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
Na posypání | |
700 g |
700 g |
Postup přípravy
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přišleháme olej, oba druhy mouky s práškem do pečiva a solí a nakonec vlažné mléko.
Vznikne řidší těsto, které vylijeme na klasický velký plech vyložený pečícím papírem.
-
Ovoce trochu obalíme v mouce, aby nekleslo až na dno a poklademe jím těsto. Pečeme při 180°C do růžova. Zkusíme špejlí. V případě kyselejšího ovoce ještě teplé pocukrujeme.
Makronutrienty
64%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 369 kJ | 735 kJ |
Kalorická hodnota | 327 kcal | 176 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40 g
17,7 g |
21,5 g
9,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4 SVJ | 2,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,7 g
1,01 g |
9,53 g
0,541 g |
Bílkoviny | 4,5 g | 2,41 g |
Sůl | 0,447 g | 0,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů