Bublanina s borůvkami - LC
Vláčný low carb dezert či snídaně, plná vitamínů... můžete použít i jiné sezónní ovoce, bude stejně dobrá. :)
- 30m
- 16 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
zakysaná smetana | 100 g |
mandlová mouka | 150 g |
kokosový olej | 40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
erythritol, sukrin | 40 g |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
citrónová kůra | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
borůvky | 350 g |
mouka z kešu ořechů | 60 g |
máslo čerstvé | 20 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky se sladidlem důkladně vyšleháme. Pak postupně přidáváme citrónovou kůru a vanilku, zakysanou smetanu a rozpuštěný a vychladlý kokosový olej. Potom po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto vylijeme do máslem vymazaného pekáčku. Mám o velikosti 30 x 22 cm. Poklademe borůvkami a posypeme posypátkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 25 minut nebo podle typu trouby.
-
Posypátko: 60 g kešu mouky (lze použít i jinou, např. mandlovou nebo lískovou), 20 g změklého másla, 1 lžíce erythritolu. Všechny ingredience v misce důkladně zpracujeme rukou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů