Bublanina s borůvkami - LC

Laduš

Vláčný low carb dezert či snídaně, plná vitamínů... můžete použít i jiné sezónní ovoce, bude stejně dobrá. :)

Bublanina s borůvkami - LC

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
zakysaná smetana 100 g
mandlová mouka 150 g
kokosový olej 40 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
erythritol, sukrin 40 g
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
citrónová kůra 1 lžíce
sůl 1 špetka
borůvky 350 g
mouka z kešu ořechů 60 g
máslo čerstvé 20 g
erythritol, sukrin 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky se sladidlem důkladně vyšleháme. Pak postupně přidáváme citrónovou kůru a vanilku, zakysanou smetanu a rozpuštěný a vychladlý kokosový olej. Potom po částech vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto vylijeme do máslem vymazaného pekáčku. Mám o velikosti 30 x 22 cm. Poklademe borůvkami a posypeme posypátkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 25 minut nebo podle typu trouby.

  3. Posypátko: 60 g kešu mouky (lze použít i jinou, např. mandlovou nebo lískovou), 20 g změklého másla, 1 lžíce erythritolu. Všechny ingredience v misce důkladně zpracujeme rukou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů