Bryndzovo slaninkovè pečivo/tyčinky/ - LC
Pečivko/tyčinky/v tomto nízkosacharidovom štýle sú naozaj veľmi chutné:)
- 1h:35m
- 13 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 13 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brynza, měkký ovčí sýr | 250 g |
mandlová mouka | 100 g |
mouka z lískových ořechů | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
soda jedlá | 1 lžička |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
slanina anglická | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
chia semínka | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
250g bryndze, 100g mandľovej mùky,100g lieskovcovej mùky, 1cele veľké vajíčko, štipka soli, 1 čl sódy bikarbóny, nasekaná čerstvá pažítka, opečená slaninka na kocky + 3pl výpeku zo slaninky, vymiešam a 1hod nechám v chladničke odpočívať.
-
Potom urobím valčeky, dám na plech, potriem rozšľahaným vajičkom a posypem chia semienkami. Pečiem pri 190° 30 minút.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů