Brusinkový koláč
Lákavý lowcarb dezert :) Další recepty pohromadě 🍀➡️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 200 g |
máslo čerstvé | 60 g |
vajíčka | 1 kus |
mascarpone | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
čekankový sirup | 3 lžičky |
brusinky čerstvé | 100 g |
Postup přípravy
-
Máslo rozpustíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto namačkáme do formy vyložené pečícím papírem, uděláme naspod vidličkou pár vpichů a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
-
Mascarpone, smetanu a sirup vymixujeme v tuhý krém a nalijeme na vychladlý korpus. Posypeme brusinkami (můžeme ještě lehce polít sirupem, protože čerstvé brusinky jsou kyselé, ale nemusí být). Necháme do druhého dne vychladit v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů