BRUSINKOVÁ MARMELÁDA - nízkosacharidová
Našla jsem v mrazáku brusinky, tak jsem zkusila lowcarb (LC) marmeládu...je výborná:)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Paleo
- Pomazánky
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brusinky čerstvé | 1 000 g |
hřebíček celý | 5 kusů |
citronová kůra sušená mletá | 1 lžička |
xylitol | 2 lžíce |
pektin | 10 g |
Postup přípravy
-
Do vroucí vody dáme brusinky a vaříme, dokud bobule nepopraskají. Pak teplotu snížíme, přidáme sušenou citronovou kůru a hřebíček.
-
Marmeládu z čerstvých nebo mražených brusinek vaříme na mírném ohni, za občasného míchání necháme probublávat asi 15 - 20 minut, teplotu ještě zmírníme a přidáme sladidlo a želírovací látku (já dala citrusový pektin 7-10g na 1kg ovoce) a mícháme do zhoustnutí.
-
Ještě teplou marmeládu přendáme do sklenice a uzavřeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů