BRUSINKOVÁ MARMELÁDA - nízkosacharidová

Kristýna

Našla jsem v mrazáku brusinky, tak jsem zkusila lowcarb (LC) marmeládu...je výborná:)

BRUSINKOVÁ MARMELÁDA - nízkosacharidová

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
brusinky čerstvé 1 000 g
hřebíček celý 5 kusů
citronová kůra sušená mletá 1 lžička
xylitol 2 lžíce
pektin 10 g

Postup přípravy

  1. Do vroucí vody dáme brusinky a vaříme, dokud bobule nepopraskají. Pak teplotu snížíme, přidáme sušenou citronovou kůru a hřebíček.

  2. Marmeládu z čerstvých nebo mražených brusinek vaříme na mírném ohni, za občasného míchání necháme probublávat asi 15 - 20 minut, teplotu ještě zmírníme a přidáme sladidlo a želírovací látku (já dala citrusový pektin 7-10g na 1kg ovoce) a mícháme do zhoustnutí.

  3. Ještě teplou marmeládu přendáme do sklenice a uzavřeme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů