Broskvove tartletky

The Peckish Girl

Broskvove tartletky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
ořechy kešu 0,5 hrnku
slunečnicová semínka 0,5 hrnku
vaječný bílek 2 kusy
mouka kokosová 100 g
kokosový olej 4 lžíce
vaječný žloutek 2 kusy
bělidlo, instantní "smetana" kokos 100 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
extrakt ze stévie 20 g
tapioková mouka 3 lžičky
broskev 2 kusy

Postup přípravy

  1. Kesu a slunecnici pomeleme v mixeru, tak aby vznikla konzistence hrubsi strouhanky. V mise pak smichame s kokosovou moukou, kokosovym olejem a vajecnymi bilky a propracujeme. Vytvorene testo vtlacime prsty do formicek, tak aby bylo maximalne nekolik mm vysoke, dame do trouby na 5 minut na 180 stupnu. Pote vyjmeme a nechame trochu vychladnout.

  2. Mezitim si pripravime napln jemnym vyslehanim vsech uvedenych surovin (krome broskvi) dohromady. Jakmile je testo vychladle, napln do nej nalejeme a dame pect na 10 minut na 180 stupnu. V tuto chvili by mela byt napln dostatecne ztuhla na to, aby se na ni daly polozit platky brosvi.

  3. Pote co tartletky ozdobime broskvemi, dame je znovu pect na 20 minut na 180 stupnu. Nechame vychladnout a podavame samotne nebo s kokosovou slehackou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů