Broskvove tartletky
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy kešu | 0,5 hrnku |
slunečnicová semínka | 0,5 hrnku |
vaječný bílek | 2 kusy |
mouka kokosová | 100 g |
kokosový olej | 4 lžíce |
vaječný žloutek | 2 kusy |
bělidlo, instantní "smetana" kokos | 100 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
extrakt ze stévie | 20 g |
tapioková mouka | 3 lžičky |
broskev | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Kesu a slunecnici pomeleme v mixeru, tak aby vznikla konzistence hrubsi strouhanky. V mise pak smichame s kokosovou moukou, kokosovym olejem a vajecnymi bilky a propracujeme. Vytvorene testo vtlacime prsty do formicek, tak aby bylo maximalne nekolik mm vysoke, dame do trouby na 5 minut na 180 stupnu. Pote vyjmeme a nechame trochu vychladnout.
-
Mezitim si pripravime napln jemnym vyslehanim vsech uvedenych surovin (krome broskvi) dohromady. Jakmile je testo vychladle, napln do nej nalejeme a dame pect na 10 minut na 180 stupnu. V tuto chvili by mela byt napln dostatecne ztuhla na to, aby se na ni daly polozit platky brosvi.
-
Pote co tartletky ozdobime broskvemi, dame je znovu pect na 20 minut na 180 stupnu. Nechame vychladnout a podavame samotne nebo s kokosovou slehackou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů