Brokolicový quiche s červenou cibulí, sýrem a slaninou

Brokolicový quiche s červenou cibulí, sýrem a slaninou

Slané koláče jsou velmi variabilní, tento lowcarb quiche vás svou chutí příjemně překvapí.

Krásný recept od Ruth Šormové, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Uvařit jednu menší brokolici, vychladit, důkladně zbavit vody. Rozmixovat se solí a 2 vejci, pridat 3 lžíce dýňové mouky (jistě jde nahradit i jiným druhem mouky). Těsto rozetřít v tenké vrstvě do zapékací nádoby na pomaštěný pečící papír a péct 20 minut na 180 stupňů.

  2. Mezitím na másle pomalu smažit 3 pokrájené červené cibule, přidat kostičky anglické slaniny, smíchat se strouhaným čedarem (nebo jiným tvrdým sýrem). Přidat jedno vejce, sůl, pepř, půl kelimku smetany, promíchat a rozetřít na předpečené těsto. Péct dalších 20 minut na 180 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte