- 50m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
130 g |
130 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravte brokolici – odřízněte růžičky a nastrouhejte je najemno. Dejte je do větší mísy.
Přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva a sůl. Vše důkladně promíchejte na kompaktní těsto. Připravte si malou formu na chléb (můžete ji lehce vymazat nebo vyložit pečicím papírem) a těsto do ní rovnoměrně nalijte. Na povrch můžete posypat semínka nebo zrna, která dodají chlebíčku trochu křupavosti.
Dejte formu do trouby vyhřáté na 200 °C (horkovzduch) a pečte zhruba 35–40 minut. Chléb by měl být na povrchu krásně zlatavý a uvnitř upečený.
Po upečení nechte chléb chvíli vychladnout, aby se lépe krájel. Poté jej nakrájejte na plátky a servírujte podle chuti – můžete přidat třeba pomazánku.
Dobrou chuť! 😊
Makronutrienty
64%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 576 kJ | 804 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 192 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,6 g
1,03 g |
28,7 g
1,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,06 SVJ | 2,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,41 g
1,02 g |
4,76 g
1,43 g |
Bílkoviny | 8,05 g | 11,2 g |
Sůl | 1,17 g | 1,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů