Brokolicové karbanátky - LC

Leny jede low carb

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Brokolicové karbanátky - LC 1 další fotka

Brokolice je rychle tepelně upravitelná zelenina, která se dá použít na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tyto rychlé nízkosacharidové (low carb) smažené karbanátky. Lze je použít jako přílohu k masu nebo jen samotné se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem.

Postup přípravy

  1. Brokolici vaříme v osolené vodě cca 10 minut, nesmí být rozvařená a zchladíme ji ve studené vodě. Necháme odkapat a nakrájíme na drobné kusy.

  2. Mozzarellu s vejci dáme do sekáčku a zpracujeme do hladka. Přidáme sůl, pepř a kurkumu, vmícháme mouky a vlákninu. Můžeme použít jakoukoliv oříškovou nebo semínkovou mouku, pokud zrovna nemáme slunečnicovou a lněnou.

  3. Těsto by mělo být tužší, aby z něho šla udělat koule.

  4. Těsto smícháme s nasekanou brokolicí. Vytvoříme váleček, který si nakrájíme na stejné díly. Vytvarujeme karbanátky, které posypeme slunečnicovými semínky a trochou slunečnicové mouky.

  5. Karbanátky smažíme na sádle krátce z obou stran do zlatova.

    Necháme odkapat na ubrousku. Vytvořila jsem 16 ks karbanátků.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte