Brokolice je rychle tepelně upravitelná zelenina, která se dá použít na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tyto rychlé nízkosacharidové (low carb) smažené karbanátky. Lze je použít jako přílohu k masu nebo jen samotné se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem.
- 30m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Brokolici vaříme v osolené vodě cca 10 minut, nesmí být rozvařená a zchladíme ji ve studené vodě. Necháme odkapat a nakrájíme na drobné kusy.
-
Mozzarellu s vejci dáme do sekáčku a zpracujeme do hladka. Přidáme sůl, pepř a kurkumu, vmícháme mouky a vlákninu. Můžeme použít jakoukoliv oříškovou nebo semínkovou mouku, pokud zrovna nemáme slunečnicovou a lněnou.
-
Těsto by mělo být tužší, aby z něho šla udělat koule.
-
Těsto smícháme s nasekanou brokolicí. Vytvoříme váleček, který si nakrájíme na stejné díly. Vytvarujeme karbanátky, které posypeme slunečnicovými semínky a trochou slunečnicové mouky.
-
Karbanátky smažíme na sádle krátce z obou stran do zlatova.
Necháme odkapat na ubrousku. Vytvořila jsem 16 ks karbanátků.
Makronutrienty
15%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 145 kJ | 828 kJ |
Kalorická hodnota | 274 kcal | 198 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,01 g
1,07 g |
4,34 g
0,775 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,601 SVJ | 0,434 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,8 g
9,05 g |
16,5 g
6,55 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 7,68 g |
Sůl | 0,698 g | 0,505 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů