Lehký a zdravý oběd. A hotový za půl hodiny.
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
70 g |
70 g |
50 g |
50 g |
25 g |
25 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Uvařenou brokolici rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, šunku pokrájenou na kousky, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, strouhanku a osolíme. Dobře promícháme, aby se vytvořila hmota, z níž lze tvarovat v rukách karbanátky.
-
Rozehřejeme kontaktní gril, který potřeme mašlovačkou slabou vrstvičkou oleje (ale mělo by to jít i bez něj, pokud chcete jídlo extra zdravé). V rukou vytvoříme z připravené směsi karbanátky, které klademe na gril. Opékáme z každé strany cca 5-8 minut.
-
Pokud chcete netradiční přílohu, udělejte si třeba kukuřičnou kaši (mléko + instantní kukuřičná kaše Mišutka + kousek másla + sůl - rozmíchat do hladké kaše). K jídlu se hodí také salát z čerstvé zeleniny.
Makronutrienty
48%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 593 kJ | 1 135 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 271 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,5 g
0,984 g |
25,8 g
1,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,35 SVJ | 2,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,92 g
1,52 g |
13,2 g
2,91 g |
Bílkoviny | 7,75 g | 14,8 g |
Sůl | 0,817 g | 1,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů