- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
750 ml |
750 ml |
150 ml |
150 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brokolici jsem rozebrala na růžičky a tlustý stonek jsem očistila a nastrouhala nahrubo (protože na kostičky by se vařil déle a tím pádem by se růžičky už převařily). Cibuli jsem nakrájela nadrobno.
-
Máslo jsem rozpustila v kastrole a cibuli osmahla dozlatova. Potom jsem přidala nastrouhaný stonek brokolice a ještě osmahla. Do kastrolu jsem vložila růžičky brokolice, přidala jsem pepř, zalila vývarem a smetanou a krátce povařila, než byly růžičky brokolice měkké.
-
Kastrol jsem odstavila z ohně a polévku promixovala tyčovým mixérem. Dle chuti jsem ještě ochutila pepřem a trochou soli.
Na ozdobení co má kdo rád. Já tam mám slaninové čipsy s několika semínky granátového jablka (tu kombinaci miluju). trochu nastrouhaného tvrdého sýru a petrželky.
Makronutrienty
37%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 280 kJ | 524 kJ |
Kalorická hodnota | 66,9 kcal | 125 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,13 g
1,54 g |
7,74 g
2,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,413 SVJ | 0,774 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,35 g
3,2 g |
10 g
6 g |
Bílkoviny | 1,66 g | 3,11 g |
Sůl | 0,545 g | 1,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů