Brokolicová kaše

Jídelní plán

I když ve mě brokolicová kaše nevzbuzovala mnoho důvěry, nakonec jsem se rozhodla dát jí přece jen šanci. Byla jsem překvapená - byla opravdu dobrá. Od té doby si u nás získala pevné místo na talíři. Je to vynikající nízkosacharidová příloha a způsob, jak v low carb nahradit bramborovou kaši.

Brokolicová kaše

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brokolice 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
muškátový ořech mletý 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Brokolici rozkrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou, přidáme sůl a zakryté pokličkou vaříme doměkka, cca 15minut. Když je brokolice uvařená, slijeme vodu. Nevylévejte ji - možná budete chtít kaši trochu rozředit. Také si tento domácí zeleninový vývar můžete nechat na polévku. Do mixéru vložíme uvařenou brokolici, špetku pepře i muškátového oříšku a nalijeme smetanu. Rozmixujeme dohladka. Pokud je kaše příliš hustá, můžete vrátit trochu brokolicového vývaru. Ochutnáme a případně ještě dochutíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů