Brokolicová kaše
I když ve mě brokolicová kaše nevzbuzovala mnoho důvěry, nakonec jsem se rozhodla dát jí přece jen šanci. Byla jsem překvapená - byla opravdu dobrá. Od té doby si u nás získala pevné místo na talíři. Je to vynikající nízkosacharidová příloha a způsob, jak v low carb nahradit bramborovou kaši.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brokolice | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Brokolici rozkrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou, přidáme sůl a zakryté pokličkou vaříme doměkka, cca 15minut. Když je brokolice uvařená, slijeme vodu. Nevylévejte ji - možná budete chtít kaši trochu rozředit. Také si tento domácí zeleninový vývar můžete nechat na polévku. Do mixéru vložíme uvařenou brokolici, špetku pepře i muškátového oříšku a nalijeme smetanu. Rozmixujeme dohladka. Pokud je kaše příliš hustá, můžete vrátit trochu brokolicového vývaru. Ochutnáme a případně ještě dochutíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů