Brokolicová kaše

Jídelní plán

Brokolicová kaše

I když ve mě brokolicová kaše nevzbuzovala mnoho důvěry, nakonec jsem se rozhodla dát jí přece jen šanci. Byla jsem překvapená - byla opravdu dobrá. Od té doby si u nás získala pevné místo na talíři. Je to vynikající nízkosacharidová příloha a způsob, jak v low carb nahradit bramborovou kaši.

Postup přípravy

  1. Brokolici rozkrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou, přidáme sůl a zakryté pokličkou vaříme doměkka, cca 15minut.

    Když je brokolice uvařená, slijeme vodu. Nevylévejte ji - možná budete chtít kaši trochu rozředit. Také si tento domácí zeleninový vývar můžete nechat na polévku.

    Do mixéru vložíme uvařenou brokolici, špetku pepře i muškátového oříšku a nalijeme smetanu. Rozmixujeme dohladka. Pokud je kaše příliš hustá, můžete vrátit trochu brokolicového vývaru. Ochutnáme a případně ještě dochutíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte