Ideální jako předkrm, svačinka nebo i lehká letní večeře.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
20 g |
20 g |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Příprava je velmi jednoduchá. Plátky bresaoly vyskládáme na talíř. Na to rozprostřeme rukolu, překrájená cherry rajčata a na hoblinky nastrouhaný parmazán. To celé osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citrónovou šťávou a kvalitním olivovým olejem.
Lze podávat takto samostatně, případně doplnit kouskem nějakého kvalitního pečiva.
Makronutrienty
10%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 831 kJ | 2 187 kJ |
Kalorická hodnota | 199 kcal | 523 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,42 g
0,379 g |
9 g
0,998 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,342 SVJ | 0,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,9 g
2,92 g |
36,6 g
7,68 g |
Bílkoviny | 16 g | 42,2 g |
Sůl | 1,59 g | 4,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů