Bílkovinami nabité jídlo, které lze podávat nejlépe jako předkrm nebo svačinu.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
0,5 hrsti |
0,5 hrsti |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme náplň, kterou budeme balit do rolek. Vezmeme nějaký čerstvý sýr (může být z kravského mléka, ale i třeba kozího) a ten libovolně ochutíme. Já jsem použila jen sůl, pepř a trochu citrónové šťávy. Náplň pak klademe na jednotlivé plátky bresaoly, přidáme pár listů rukoly a zarolujeme. Hotovo!
Makronutrienty
3%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 907 kJ | 1 474 kJ |
Kalorická hodnota | 217 kcal | 352 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,969 g
0,255 g |
1,58 g
0,414 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,097 SVJ | 0,158 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,9 g
9,4 g |
22,6 g
15,3 g |
Bílkoviny | 21,9 g | 35,6 g |
Sůl | 1,97 g | 3,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů