BRAZILSKÁ SÝROVÁ SLAST - PÃO DE QUEIJ

Nuselská kuchta

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

BRAZILSKÁ SÝROVÁ SLAST - PÃO DE QUEIJ

Brazilské pão de queijo jsou bochánky z tapiokové mouky. Tradičně se dělají s brazilským polotvrdým sýrem Minas, ten ale neshánějte, parmazán nebo grana padano poslouží naprosto dostatečně. A vlastně jakýkoliv jiný sýr taky. Takže není důvod si tenhle skvost odepřít. Když je navíc tak jednoduchý!

Výsledná konzistence vás překvapí, nejlepší jsou ještě horké rovnou z trouby, kdy je vnitřek báječně táhlý a akorát gumový, jako byste jedli samotný roztavený sýr, studené ale taky nejsou vůbec k zahození.

Postup přípravy

  1. V malém rendlíku smíchejte mléko, vodu, olej a sůl a přiveďte k varu. Touto směsí zalijte tapiokovou mouku a míchejte, dokud nebude všechna mouka zapracovaná. Vznikne vám pasta podezřele připomínající lepidlo na tapety. Nechte vychladnout alespoň na teplotu těla. Zapněte troubu na 190°C.

  2. V jiné misce smíchejte nastrouhaný parmazán a vejce. Prošlehejte.

  3. Přidejte sýrovo-vaječnou směs k tapiokové hmotě a hnětacími háky na ručním šlehači nebo pádlem u robota vymíchejte v těsto.

  4. Lžičkou dělejte bochánky o velikosti menšího vajíčka na (klidně nevymazaný a nevyložený) plech a pečte 30-40 minut do zlatova. Update - pekla jsem na nevymazaném a nevyloženém TEFLONOVÉM plechu, z obyčejného byste potřebovali ještě kladívko a dláto, radši tedy bochánky pečte na pečícím papíru.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte