Bravčove plátky s dijon horčicou zo šampiňónmi a šalátom
Šťavnaté maso a spousta barevné zeleniny - nízkosacharidový báječný oběd :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová pečeně bez kosti | 2 kusy |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
hořčice dijonská | 4 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
žampion | 6 kusů |
česnek stroužky | 2 kusy |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
avokádo | 1 kus |
rajčata | 1 kus |
cibule červená | 1 kus |
polníček | 2 hrsti |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
avokádový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Bravčové plátky si jemne naklepem, posolím, okorením a z obidvoch strán jemne potriem dijon horčicou a následne obalim v rozšľahanom vajičku, opekám na bravčovej masti cca 10 minut (podľa hrúbky mäsa).
-
Mäso vyberiem a do výpeku dám šampiňóny (použila som mrazené) dusím cca 10minút, jemne posolím, pridám roztlačený cesnak, 1pl masla a hotovo.
-
Na šalat som použila avokádo, rajčinu, červenù cibuľku, poľnìček him. soľ, mleté čierne korenie, citron.šťavu a avokádový olej.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů