Jednoduchá a rychlá příloha k mletým i pečeným masům. Nebo jen tak...
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Brambory | |
---|---|
400 g |
400 g |
150 g |
150 g |
80 g |
80 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka (já na to použila škrabku). Jakmile budou brambory "nastrouhané", osolíme a důkladně rukou promícháme, aby se sůl dostala všude.
-
Zapékací misku vymažeme máslem a na dno položíme část brambor. Na ně navrstvíme rajčata pokrájená na kolečka, mozzarellu a posypeme bazalkou. Poté vrstvy opakujeme. Končit bychom měli bramborami, na které položíme poslední kousky mozzarelly a několik kousků másla.
-
Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 30 minut, dokud brambory nezměknou.
-
Po vytažení z trouby necháme chvíli stát, aby se sýr uvnitř ustálil, a teprve poté nařežeme na jednotlivé porce. Dobrou chuť.
Makronutrienty
63%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 427 kJ | 1 410 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 337 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,7 g
0,876 g |
45,2 g
2,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,37 SVJ | 4,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,97 g
2,29 g |
13,1 g
7,56 g |
Bílkoviny | 4,18 g | 13,8 g |
Sůl | 1,05 g | 3,45 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů