Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Jednoduchá a rychlá příloha k mletým i pečeným masům. Nebo jen tak...

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka (já na to použila škrabku). Jakmile budou brambory "nastrouhané", osolíme a důkladně rukou promícháme, aby se sůl dostala všude.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno položíme část brambor. Na ně navrstvíme rajčata pokrájená na kolečka, mozzarellu a posypeme bazalkou. Poté vrstvy opakujeme. Končit bychom měli bramborami, na které položíme poslední kousky mozzarelly a několik kousků másla.

    Zapékací misku vymažeme máslem a na dno položíme část brambor. Na ně navrstvíme rajčata pokrájená na kolečka, mozzarellu a posypeme bazalkou. Poté vrstvy opakujeme. Končit bychom měli bramborami, na které položíme poslední kousky mozzarelly a několik kousků másla.
  3. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 30 minut, dokud brambory nezměknou.

  4. Po vytažení z trouby necháme chvíli stát, aby se sýr uvnitř ustálil, a teprve poté nařežeme na jednotlivé porce. Dobrou chuť.

    Po vytažení z trouby necháme chvíli stát, aby se sýr uvnitř ustálil, a teprve poté nařežeme na jednotlivé porce. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte