Bramborový salát

Soucitně.cz

Bramborový salát

Klasický vánoční pokrm má každá rodina ten nejlepší - porovnejte jej s naším.

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce (20 minut), mrkev, celer a petržel oloupeme a uvaříme (15 minut) v osolené vodě s pepřem, octem a trochou cukru. Trochu vody z vaření zeleniny pak můžeme po vychladnutí přidat do hotového salátu. Nakrájíme cibuli na malé kostičky a dáme do mísy na salát. Oloupáme brambory, nakrájíme na kostičky a smícháme s cibulí. Poté na kostičky nakrájíme ostatní vařenou zeleninu, kyselé okurky a vše v míse zamícháme. Přidáme hořčici, několik polévkových lžic veganské majonézy (či domácí sojanézy), promícháme, dochutíme solí, pepřem a necháme v lednici odpočinout.

  2. Chcete-li v salátu chuťově i opticky nahradit vejce, nakrájejte bílé tofu natural (doporučuji Lunter s vápníkem) na malé kostičky, které prosolíte černou solí (seženete ve zdravých výživách - ve skutečnosti je spíše růžová) a polovinu posypte i trochou kurkumy (kvůli žluté barvě). Takto vytvořené bezva-jíčkové kostky zamíchejte do hotového salátu.

    Celý salát ozdobíme kousky kyselé okurky, petrželkou, příp. tofu nebo rostlinným salámem (ve stylu šunky).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat