- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
750 g |
750 g |
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Brambory a mrkev uvařit, prolisovat mřížkou na bramb. salát nebo nakrájet na kostky, tofu nakrájet na malé kostky (náhrada vejce), pažitku nebo najemno nakrájenou cibuli povařit v octu, vše smíchat i s ostatními přísadami. Podávat např. s řízkem ze seitanu.
Makronutrienty
57%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 541 kJ | 2 416 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 577 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,4 g
2,18 g |
60 g
9,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,34 SVJ | 6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,64 g
0,448 g |
34,1 g
2 g |
Bílkoviny | 2,51 g | 11,2 g |
Sůl | 0,571 g | 2,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů